skip to Main Content

Åbningstider

Marievangsvej 51 - Slagelse 

Mandag-Fredag 9:00-16:00

Lørdag 9:00-12:00

Telefon

Telefontider

Ring til os

Mandag til fredag

07.30-16-00

Glasskade?

 Akut glasskade?

Ring til os

Døgnvagt tlf:

70 100 100

Email

Send en email

Skriv til os på

glarmester@msglas.dk

så vender vi tilbage

Termoruder

Termoruder kan anvendes til mange formål. Her på siden kan du læse om forskellige former for termoruder – alt fra lavenergi til støjdæmpning.

Termoruder med lavenergi glas

Et gammelt princip med ny teknologi. Termoruder produceres i dag under meget strenge forhold og efter høje standarter, ruden skal være mærket med produktionsår og måned, samt et DS godkendelses mærke. Din sikkerhed for den rigtige kvalitet og ved korrekt montage 5 år garanti.

Energiruder fås med 2 eller 3 lag glas, det afhænger helt af vindues konstruktion og energibehov, i hvert tilfælde kræver det grundig vejledning.

termorude tegning
Termorude

Varmtkant i energi termoruder

Der findes flere typer afstandsskinner mellem glassene i termoruden. Vi kender alle den gamle blanke afstandsskinne i ældre termoruder, desværre virker den som en kuldebro og kan give randzonekondens især hvis der samtidig er monteret en alubundliste udvendigt. Her kommer varmkanten ind i billedet, ved randzonen af termoruden er det en fiber kerne som forhindrer kulden at vandre fra det ene til det andet lag glas. Varmkant fås fx. i grå og sort.

Ring til os og lav en aftale så hjælper vi dig med at vælge det rigtige.

Energiruder med ornamentglas

I badeværelser benyttes ofte termoruder med ornamentglas. Alternativt kan vi også levere det meget populære satimatglas. Satimat er overfladebehandlet så det ligner sandblæst glas og er ikke gennemsigtigt. Satimat giver et mælkehvidt lysindfald.

Ornamentglas

Vi har prøver af de fleste tilgængelige ornamentglas liggende. Ornamentglas kan hærdes, og bruges ofte som kælder ruder, altanglas, køleskabs hylder osv.

Energiruder med støjdæmpning

En almindelig 2lags energirude med 2 lag 4mm glas og et mellemrum på 12 mm dæmper 31db. For at øge støjdæmpningen ændres de ene glas til 6mm, derved brydes svingningerne gennem termoruden. Dette giver en støjdæmpning på 35 db. For hver 3db fordobles lydtrykket, ved at montere en termorude med asymmetrisk opbygning halveres lydtrykket.

Kontakt os for rådgivning, der kan være andre faktorer i bygningen som også lukker støj ind.

termorude_støjdæmpning

Forsatsruder

Ofte består forsatsruder af en fast karm som er fastgjort indvendigt på det eksisterende vindue, hvorpå selve forsatsruden er hængslet i siden. Hvis ellers ramme og vinduer er tætte er det en rigtig god løsning som har mindst lige så god isolering som en ældre termorude, kombineret med energiglas (kappa E) i forsatsruden kommer løsningen tæt på en moderne termorude.

Forsatsruder kan også leveres med en plastik PVC kant omkring glasset, den monteres med vridere og kan fjernes helt om sommeren.

Den moderne forsatsrude hedder optoglas, dette er et stykke hærdet energiglas som monteres på vinduesrammen og følger med når vinduet er åbnet og lukker ind mod tætningslister som monteres i vindues rammen.

Til enkelt lags forsatsruder anbefaler vi energiglas (kappa E), glasset har en hård coating af varmereflekterende materiale på den ene side som vender ud mod vinduet. Kappa E fås som 3 og 4mm glas.

Vil du vide mere om termoruder?

termoruder

MS Glas er leveringsdygtige alle former for termoruder. Lav en aftale med os, så rådgiver vi dig til det rigtige valg af termoruder til hjemmet. Hvis du vil nørde lidt mere rundt i video om termoruder kan du på energiwiki få meget mere info.

KONTAKT MS GLAS
Back To Top